1 minuts øvelse: 4 trin til at plante lykke i din underbevidsthed

De fleste af os ønsker at være lykkelige. At være taknemmelige for livet og tilfredse med den måde, vores liv arter sig på.  At være glade.  At være fyldt af alle disse dejlige, højtvibrerende tilstande, som betyder, at vi har det godt.

Vi ved, at det betyder meget for vores tilstand, at vi sørger for at forbinde os med disse dejlige og positive følelser. At det er muligt at opnå et liv, hvor glæde, tilfredshed, meningsfuldhed, lykke er de fremherskende tilstande.

Og mange af os tror og ved også, at med den nye energi, der er kommet til Jorden, er det blevet endnu mere muligt at skabe og leve et liv fri for den smerte, lidelse og kamp, som hører den gamle energi til.

Men ofte oplever du måske, at hverdagen spænder ben. At du har for travlt. At du bare liiiige skal nå det og det, og SÅ sætter du dig ned og mediterer og mærker dig selv og forbinder dig med lykken. Og pludselig er dagen gået, og du fik ikke lige gjort det den dag.

Måske har du en fornemmelse af, at din underbevidsthed er programmeret med alt andet end dejlige, højtvibrerende tilstande. En programmering, som holder dig væk fra at føle lykke. Hvis du er som folk er flest i denne verden, er det sandsynligvis sandt.

 

Din underbevidsthed skal lære at føle lykke

Underbevidstheden er som regel styret af pligt. Af ”man skal yde før man kan nyde”. Af alle mulige former for frygt og andre benspænd for at føle lykke. Den kører på den gamle energis koder, kan man sige.

Så hvis du vil ha den indre lykketilstand som fast følgesvend i dit liv, er du nødt til at gen-opdrage din underbevidsthed. Omprogrammere den. Lære den nye vaner og nye koder at operere efter.

Heldigvis er det muligt at omprogrammere underbevidstheden. Og efter min mening også nødvendigt, hvis vi vil have det fulde udbytte af de potentialer, som den nye energi indeholder.

Jeg siger ikke, at det er et quick fix. Det tror jeg ikke på, når vi snakker om underbevidstheden. Når vi tager i betragtning, hvor mange år, vi har brugt på at placere og ikke mindst cementere de gamle koder, kan det ikke undre mig, at det tager tid at indplacere de nye og få dem forankret så solidt, at det bliver de nye regler, som underbevidsthedens automat-pilot arbejder efter.

 

Empowerment-øvelser

For mig gør det ikke noget, at ting tager tid. Jeg er stenbuk 🙂 Bare jeg kan mærke, at der sker en udvikling, at min underbevidsthed stille og roligt ændrer sig og slipper frygten, slipper uroen, slipper den manglende tro på mig selv, på livet, på andre, på universet.

Jeg elsker at dele de forskellige redskaber, som har gjort – og gør – en stor forskel for mig. Elsker processen, hvor vi udvikler os sammen. Det giver dyb mening og er en vigtig del af min passion, min livsopgave, mit livsformål.

At dele empowerment-øvelser og -redskaber med andre mennesker.

Du fik 2 øvelser til at omprogrammere din underbevidsthed i mine 2 forrige blogindlæg:

 

Øvelse: omprogrammer din underbevidsthed

Øvelse: frigør dig fra dine ubehagelige følelser og gamle mønstre

 

Det var øvelser, der krævede, at du satte noget tid af til dem. I dette indlæg får du en 1-minuts øvelse, som – hvis du inkorporerer den i din dagligdag – med garanti vil plante frø af lykke og taknemmelighed i din underbevidsthed.

Og når du har plantet tilstrækkeligt mange af den slags frø, så begynder underbevidstheden at tro på din nye måde at være til i verden på. OG den begynder selv at operere efter de nye mere lykke-fyldte koder. Og så begynder der at ske ting og sager.

I promise.

 

Her kommer de 4 trin i 1 minuts-øvelsen til at plante frø af lykke i din underbevidsthed:

 

Trin 1:

Begynd at registrere i løbet af din dag, hvornår du har det godt.

Det kan være en solstråle på kinden, et kys fra din elskede, en opgave, der er vel overstået, en god kop kaffe, en gåtur i haven eller naturen, en velfortjent pause – hvad som helst, der giver en følelse af velbehag. Små ting, der gør livet rigere.

 

Trin 2:

Stop op, hold en pause for et øjeblik.

Denne pause vil i sig selv give følelsen mulighed for at forankre sig i din underbevidsthed. Men det er ikke gjort med det. Efter den korte pause: beslut dig for at give dig selv et helt minuts pause  til at plante denne følelse i din underbevidsthed. (hvis du er et sted, hvor det ikke er muligt at tage et minuts pause, så gå på toilettet, hvor du er alene).

 

Trin 3:

Træk vejret.

Dette er den udfordrende del af øvelsen. I det minut, du har givet dig selv: tag 10 dybe og bevidste åndedrag, hvor du fokuserer på den gode følelse, så den for alvor slår rod i din underbevidsthed.

Grunden til, at dette er en udfordring for mange af os er, at vi efter de første 4-5 åndedrag vil begynde at lade opmærksomheden strejfe. Hvad skal jeg ha at spise i aften, jeg skal lige huske at svare på den e-mail, hvad skal jeg tage på til festen på lørdag – hvad som helst. Det sker for alle.

Kunsten her er at holde fast og bevidst bringe din opmærksomhed tilbage på den dejlige følelse/tanke/oplevelse/minde, som du har besluttet dig for at forankre.

Du har kun brug for 1 minut. Og det er de 5 sidste af de 10 åndedrag, der for alvor gør forskellen. Det vil du vide, når du prøver det af. Den forankring af følelsen, der sker efter 10 åndedrag er meget dybere end efter 5. Så de sidste 5 er den afgørende – og den udfordrende – del af øvelsen.

Men ikke sværere end at du kan finde ud af det. Hvis du vil 🙂

 

Trin 4:

Gentag

Som med alle de andre øvelser af denne type er det gentagelsen, der gør forskellen. Fordi – som jeg nævnte længere oppe – underbevidstheden har brug for stille og roligt og over tid at lære:

  • At livet kan være dejligt.
  • At der ikke er noget at være bange for
  • At der ikke er nogen grund til at løbe væk fra dig selv
  • At det er i orden at nyde livet
  • At du gerne må tage dig af dig selv og din egen lykke
  • At du grundlæggende lever i et kærligt univers
  • o.s.v. o.s.v.

 

Den ved det ikke, den kære underbevidsthed. Den kan ikke gøre for det. Den har lært noget helt andet fra du var helt lille. Og den ønsker bare at beskytte dig mod alle de lurende farer, der truer, hvis du giver slip og giver dig hen til alt det gode i livet.

Så du skal lære den det. Tage den i hånden og stille og roligt vise den, at livet ikke er farligt, men dejligt. Stoppe op ved de lykkelige stunder, trække vejret ind i dem. Bare 1 minut. Stille og roligt og kærligt.

Behandl din underbevidsthed lige så nænsomt, som du ville behandle et lille barn. Faktisk er din underbevidsthed et lille barn. Dit lille indre barn.

Tag dig godt af det. Lær det nogle gode sunde vaner. Så som at give lov til at dvæle ved det gode i livet.

 

Go fornøjelse 🙂

High Vibes fra Ianneia

1 Comment

Post A Comment