Øvelse i tilgivelse for at sætte dig selv fri

Her får du en enkel øvelse i tilgivelse. Du kan lave den hjemme hos dig selv og for dig selv.

 

Den øvelse i tilgivelse, som du får her er meget enkel og samtidig meget dyb. Du behøver ikke at blande andre end dig selv ind i processen, hvilket jo i mange tilfælde kan være en lettelse. Du tilgiver og sætter fri på et energi-mæssigt plan i dit eget system og behøver som sådan ikke at blande den eller de menesker, du tilgiver ind i det.

Tilgivelse er en utrolig vigtig del af empowerment. Når vi bærer rundt på gammelt nag og andet stof, der holder os i fortiden, er det stort set umuligt at tage kraften fuldstændig hjem til os selv. Vores vibrationer forbliver tunge, vi forbliver i en offertilstand, og andre mennesker – dem, som vi har svært ved at tilgive – bevarer en magt over os. Også selv om de slet ikke er i vores liv mere.

Det går således allermest ud over dig selv, når du ikke er i stand til at praktisere tilgivelse og dermed at sætte dig fri for fortiden.

Så der er al mulig grund til at arbejde med tilgivelse, hvis du vil hæve dine vibrationer, tage magten over dit liv og skabe det liv din sjæl ønsker sig. Og husk: du tilgiver for at sætte dig selv fri, ikke for at sætte de andre fri.

 

Lidt om denne øvelse i tilgivelse

 

Hvis du vil give den en ordentlig skalle med at give slip på gammelt stof, der tynger og holder dine vibrationer lave, kan du evt. lave denne øvelse i tilgivelse hver dag i en uge eller mere. Den har en meget stor virkning til at frigive alt, hvad der ikke er Kærlighed, som er vores sande natur og den højest vibrerende tilstand, vi kan opnå.

Der findes mange forskellige måder at se på tilgivelse på. Og der findes mange øvelser til at sætte dig fri gennem tilgivelse. Noget af det virkelig gode ved netop denne øvelse i tilgivelse er efter min mening, at vi ikke behøver at vide og bevidst gøre os klart, hvad vi tilgiver for. Den bygger på den filosofi, at uanset hvad jeg har oplevet i mit liv, har både jeg og de personer, der er involveret, vores del af ansvaret.

Vi indgår alle i et magisk spil med hinanden og det at begynde at vurdere, hvem vi skal tilgive for hvad, vil blot bringe rod i processen med frigørelse og empowerment.

Under alle omstændigheder vil en sådan vurdering involvere det lille selv som har brug for at få styr på, hvem der er rigtig/forkert, hvem der er de gode/de onde o.s.v. Den tilgang vil være medføre mere fastholdelse end frigørelse.

Det store selv, som er langt klogere, ved, at livet er et komplekst spil, og det er denne del af os, vi bruger til at gennemføre denne øvelse i tilgivelse..

 

Her kommer så øvelsen:

Øvelse i tilgivelse – at sætte dig selv fri

 

Udvælg dig den/de personer, du vil sættes fri fra (og som du samtidig sætter fri). Det eneste kriterie for at udvælge personer er, at du kan mærke, at den/de personer bringer en eller anden form for uro i dit system.

Stort som småt, det er fuldstændig lige meget. Nære personer så som forældre, søskende, partnere, egne børn m.v. er det altid godt at tage med ind i tilgivelses-rummet, for selv om vi ikke er bevidst om det, vil der altid være en eller anden form for gammel energi, som vil have godt af at blive sat fri, i sådanne relationer.

Sæt dig eller læg dig godt tilrette i et rum, du har det godt i og hvor du ved, du ikke vil blive forstyrret. Luk øjnene og forestil dig, at du fylder rummet med det violette og/eller lyseblå lys. Forestil dig at de mennesker, du har ”noget” med kommer ind i rummet ind én for én – glade og åbne.

Forestil dig, at du rejser dig op, også glad og åben og giver hende/ham et knus og sig: “Jeg tilgiver dig og jeg tilgiver mig”. Bliv i hjerte-knuset lidt endnu hvorefter han/hun forlader rummet, glad og lettet. Derefter kommer den næste og du gør det samme.

Når alt kommer til alt er det vores egen indre modstand mod at give slip/tilgive, der bringer tyngde, kamp og lave vibrationer. Hvis der er mennesker, hvor du kan mærke, at din lyst til at åbne for hjerteknuset er “træg”, og hvor det er svært for dig at sige ordene, kan det være en god ide at gentage processen flere gange over tid, indtil du mærker, at dit hjerte åbner sig let og ubesværet, når personen kommer ind i rummet.

På den måde vil den indre modstand gradvist opløses og gi plads til letheden og glæden. Sådan en “træghed” er et udtryk for, at der er særligt brug for tilgivelse og frigørelse i denne relation. Og udtryk for, at du vil have glæde af at gentage denne øvelse i tilgivelse med netop denne person.

Hvis der er mennesker, du slet ikke har lyst til at tage med ind i tilgivelses-rummet, kan du være sikker på, at det er de mennesker, det er allermest vigtigt for dig at tage med derind, for at du kan sætte dig selv fri. Giv dig selv tid og plads til at vænne dig til tanken og prøv lige så stille at invitere dem ind, når du føler dig klar.

Og husk: Når du tilgiver, er det ikke det samme som at du accepterer den andens adfærd. Du tilgiver for at sætte dig selv fri, så DU kan komme videre og ikke længere skal holdes fast af fortiden. Mere om det i et kommende blog-indlæg.

Men indtil da: Rigtig go fornøjelse med denne øvelse i tilgivelse og med at befri dig selv fra fortiden og det eller dem, der tynger 🙂

Forgive others. Not because they deserve it.  

But because you deserve peace.

 

High Vibes

fra

Ianneia

4 Comments
 • At tilgive. 3 trin til at checke, om du er fri
  Posted at 15:16h, 26 maj Svar

  […] beskrevet i tidligere blogindlæg om at tilgive (øvelse i tilgivelse og empowerment – at sætte grænser og tilgivelse), er det at tilgive helt essentielt for ægte empowerment. […]

 • Sunde grænser er en forudsætning for ægte tilgivelse
  Posted at 15:40h, 26 maj Svar

  […] alvor at tage kraften hjem til os selv, kommer vi – som nævnt i sidste blogindlæg – Øvelse i tilgivelse – ikke uden om at forholde os til tilgivelsens svære […]

 • Jeanette
  Posted at 20:54h, 22 juni Svar

  Det er virkelig en stærk øvelse,tårerne lød ned af mine kinder og jeg følte en stærk befrielse

 • Ianneia
  Posted at 10:22h, 23 juni Svar

  Tak for din feedback, kære Jeanette. Jeg er rigtig glad for at du har fået noget ud af øvelsen. Og jeg er helt enig – det er en meget stærk og befriende øvelse 🙂

Post A Comment