Lær at elske dig selv. Her får du en enkel øvelse i selvkærlighed

Hvis du bevæger dig inden for selvudviklings-verdenen, måske oven i købet med et spirituelt touch, er jeg sikker på at du i de seneste par år har hørt dette råd fra mange sider: Lær at elske dig selv. 

Der er – heldigvis – en udbredt forståelse for, at næsten uanset hvilke kvaliteter og opgraderinger vi ønsker at tilføje vores liv, så starter det med evnen til at elske os selv. Om det så gælder at udvikle din evne til større medfølelse med andre, så er svaret også: Lær at elske dig selv. Først. Så kommer det andet helt af sig selv.

Først når vi er i stand til at elske os selv på godt og ondt – med alle vores kvaliteter, fejl og mangler – er vi i stand til med hele hjertet og med hele vores væsen at elske andre. Fordi vi ikke er i stand til at give andre noget, som vi ikke kan give os selv.

Og en anden god grund til at vi skal lære at elske os selv er: Loven om Tiltrækning leverer det til os, som vi selv sender udSå hvis du ønsker mere kærlighed i dit liv, så er vejen altså den samme: fyld dig op med kærlighed til dig selv, så vil kærligheden fra andre automatisk komme.

En af mine mange inspirationskilder inden for det felt går så langt som til at sige: You don’t manifest what you want. You manifest what you feel about yourself.

Som indeni, så udenpå. Den verden vi oplever er et spejl af vores indre. Selvkærlighed er en forudsætning for en kærlig verden – både vores egen lille verden og den store verden, vi er en del af.

 

Selvkærlighed er ikke egoisme

Jeg kunne blive ved. For det er et spændende område. Og det vender op og ned på vores gængse forestillinger om, hvordan det hele hænger sammen. Med os selv og med verden.

Selvkærlighed bliver i den gamle måde at forstå verden på ofte opfattet som egoisme. Som selvoptagethed. Som en måde at være i verden på, der ikke levner plads til medfølelse med og omsorg for andre.

Men i den nye måde at forstå verden på – med den øgede bevidsthed, menneskeheden velsignes med i disse år, hvor den nye energi strømmer til Jorden og gør os stadig klogere på, hvordan det egentlig hænger sammen – der begynder vi at kunne se, at det gode råd Lær at elske dig selv giver rigtig meget mening.

At vi er nødt til at starte der. Med os selv.

At hvis vi ønsker at bidrage til en bedre, mere kærlig og mere fredelig verden så er der ingen vej udenom: Lær at elske dig selv. Slut fred med dig selv.

 

Lær at elske dig selv foran spejlet

Åh nej, tænker du måske  – ikke spejløvelser. De er da håbløst gammeldags, outdatede – og desuden føler jeg et voldsomt ubehag ved at stå foran mit eget spejlbillede og bekræfte, at jeg elsker mig selv.

Ja, spejløvelser har været på banen i mange, mange år.

En af de allermest kendte og mest successfyldte spirituelle lærere Loiuse Hay, lancerede dem for mange år siden, da hun startede sin karrierre. Og hun startede vel at mærke sin karrierre med at helbrede sig selv for kræft og for en barndom og et liv, der var så gru-opvækkende, at en almindelig gennemsnitsdansker får 3-dobbelt kuldegysninger af bare at høre eller læse om det. Mig selv inklusive.

Louise Hay gik Lær at elske dig selv vejen foran alle os andre.  Med spejl-øvelser. I dag – i en alder af næsten 90 år – er hun stadig aktiv som overhovede på verdens største spirituelle forlag Hay House.

Og gæt engang: hun mener stadig at spejl-øvelser er det allerbedste redskab til at få gang i selvkærligheden.

Og det mener jeg også. Selv om – indrømmet – det er lettere provokerende og der er i starten et vist ubehag ved at stå og sige til os selv i spejlet, at vi faktisk elsker os selv. Uvant og kejtet og pinligt og provokerende. Men det går over. Det lover jeg. Og jeg taler af erfaring.

Det der sker – i følge min erfaring – er at al den nævnte modstand og ubehag stille og roligt forvandles til nydelse, glæde og en blød, varm fornemmelse indeni. Det er kærligheden, der begynder at strømme. Sandheden om mig. Den, jeg er inde bag alle lagene af selvkritik, selv-tvivl og selv-had.

Det indre kærlige og kraftfulde væsen, som jeg gennem spejløvelsen er kommet i kontakt med. Og når jeg begynder at komme i kontakt med den del inde i mig selv, så bliver min kærlighedsevne over for andre så meget større og mere naturlig. Som indeni så udenpå.

 

 

Genfind den barnlige begejstring over dig selv

Ja, han er skøn, ham på billedet herover. Han øver sig virkelig. Stor respekt for det 🙂

Men det er ikke tilfældigt, at jeg som hoved-billede til dette indlæg har valgt babyen, der er totalt begejstret for sig selv og sit eget spejlbillede. På mange måder er vi nødt til at genfinde den begejstring for os selv som vi havde som helt små børn. Før vi blev programmeret med alle jeg-er-ikke-god-nok-koderne.

Og jo – det kan godt være at det tager tid at genfinde den barnlige begejstring over os selv. For nogle mere end andre. Alt afhængigt af, hvor langt vi er kommet væk fra evnen til at elske os selv.

Men det virker. Det lover jeg.

Og med den øvelse du får her, er det oven i købet enkelt.

Og det er det hele værd. Det lover jeg også.

Inden vi kommer til øvelsen, så lad os slutte af med et citat fra selv-kærlighedens Grand old Lady, selveste Louise Hay:

“Love is the biggest eraser I know. Love erases even the deepest and most painful memories because love goes deeper than anything else. Do you want a life of pain or one of joy?

The choice and power are always within you. Look into your eyes, and love you and the little child within.” —Louise Hay

 

Her kommer spejl-øvelsen: Lær at elske dig selv 

Fase 1: Stil dig foran spejlet. Kig dig selv dybt i øjnene. Sig højt, indtrængende og kærligt til dig selv:

  • Jeg elsker dig. Jeg elsker dig virkelig. (Dit navn) Jeg elsker dig virkelig.
  • (altså hvis det er mig: Jeg elsker dig. Jeg elsker dig virkelig. Ianneia, jeg elsker dig virkelig)

Gør det i 1 minut ad gangen. Du kan nå at sige de 3 sætninger 5-10 gange i løbet af 1 minut, alt afhængigt af dit tempo.

Gør det mindst 5 gange om dagen. Lur mig, om du ikke kigger i et spejl 5 gange dagligt i forvejen. F.eks. når du vasker hænder. Eller når du pudrer næse?

Det eneste, du skal gøre er at tage dig et minut hver gang til at sige de 3 sætninger. 5 minutter ialt pr. dag. Det er da overskueligt, ikke?

 

Fase 2: Når du er kommet til et punkt, hvor du begynder at tro på, hvad du siger til dig selv og det ikke føles så kejtet mere, så kan du begynde at udvide øvelsen. Skift sætningerne ud med følgende:

  • Livet elsker dig. Livet elsker dig virkelig. (Dit navn) Livet elsker dig virkelig.

Her kan der komme ny modstand – en ny kejtethed og nyt ubehag. Troen på, at livet virkelig elsker os – og ikke dømmer os og kritiserer os og ser alle vores fejl – er stor at tage ind for mange af os.

Men uanset hvad du støder på, så gå bare stille og roligt igennem modstanden, som du gjorde med den første øvelse. Ved at blive ved. 1 minut ad gangen. 5 gange om dagen.

 

Når du elsker dig selv, hæver du dine vibrationer

Som jeg allerede har nævnt i ovenstående, så er der virkelig mange fordele og dejlige ting forbundet med at blive bedre til at elske dig selv.

Livet bliver så meget skønnere, sjovere, lettere og mere kærlighedsfyldt når du elsker og værdsætter dig selv, end når du kører en indre kamp med dig selv om hvorvidt du er god nok, smuk nok, tynd nok, dygtig nok, klog nok…. o.s.v. 

Hvorfor det forholder sig sådan er umiddelbart til at forstå – også ud fra “den gamle” måde at forstå verden og livet på.

Men hvis du vil bruge selvkærligheden mere bevidst til at berige dit liv med en hel masse dejlige tilstande, så kan det være godt og frugtbart også at forstå det ud fra et vibrations-mæssigt perspektiv. Derfor lige nogle få ord mere omkring det der med Loven om Tiltrækning, og hvorfor det at elske dig selv automatisk bringer dig mere kærlighed fra andre:

Når du elsker dig selv, hæver du automatisk dine vibrationer. Kærlighed er én af de allerhøjest vibrerende følelser.

Det kan du få et billedligt indtryk af ved at kigge på vibrations-stigen.

Og når du fyldes af den bløde, varme, livgivende kærlighed og befinder dig der øverst på vibrations-stigen, så får du meget lettere ved at tiltrække endnu flere dejlige, sjove, skønne højt-vibrerende tilstande ind i dit liv.

Fordi det er sådan Loven om Tiltrækning fungerer.

Lige tiltrækker Lige.

 

Hvis du vil ha et dybere indblik i, hvordan det hænger sammen, så gå til mit indlæg om

Loven om Tiltrækning og vibrationer

kj 

Men uanset hvor du går hen herfra, så: Rigtig go fornøjelse med at lære at elske dig selv 🙂

kj 

High Vibes

fra

Ianneia

Ianneia Livia Silke Meldgaard
Spirituel lærer, coach og sangskriver
www.empoweryou.dk

kl

P.S. Hvis du virkelig har fået smag for det med selv-kærligheden og vil gi den max gas på den front, så kan jeg varmt anbefale mit e-kursus med de 5 nøgler til at tage kraften hjem til dig selv. Det er et e-kursus, hvis fundament netop er selvkærlighed og hvor du nøgle for nøgle generobrer sandheden om og kærligheden til det fantastiske væsen, som du i virkeligheden er. Din skønne storslåede sjæl.

 

Posted in Alle indlæg, Selvkærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *